Konu
:
Kaymaklı Mantar Çorbası Tarifi (Azerbaycan Mutfağı)
Yalnız Mesajı Göster
Kaymaklı Mantar Çorbası Tarifi (Azerbaycan Mutfağı)
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaymaklı Mantar Çorbası Tarifi (Azerbaycan Mutfağı)
Kaymaklı Mantar Çorbası Tarifi (Azerbaycan mutfağı)
60 qr (4 yemek kaşığı) tere yağı, yine 60 qr (8 yemek kaşığı) un, 1,5 litre (6 su bardağı) tavuk suyu, 300 qr
ince dilimlenmiş, 100 ml
(2,5 su bardağı) kaymak, tuz ve karabiber
Hazırlanış şekli:
Kazanda erittiğimiz tere yağına un ilave edilir ve kısık ateşte kahverengi olana kadar kavrulur
Tavuk suyu yavaş-yavaş un karışımına ilave edilerek karıştırılır
Temizlenip dilimlenmiş mantarların 250 qramı bu karışıma ilave edilip yüksek ateşte pişirilir(kaynayana kadar)
Tuz ve karabiber eklenip kısık ateşte 45 dak
pişirilir
Bu karışım tel süzgeçden geçirilip suyu pişirilir
Sonra kısık ateşe alınarak karıştıra-karıştıra kaymak ilave edilir
Geriye kalan mantar dilimleri de üzerine ilave edilerek sıcak-sıcak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul