Konu
:
İspanaklı Üsküp Çorbası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İspanaklı Üsküp Çorbası Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspanaklı Üsküp Çorbası Tarifi
Ispanaklı Üsküp Çorbası Tarifi
300 gr ıspanak yaprağı
1 diş dövülmüş sarmısak
2 tepeleme yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı sıvıyağ
3 su bardağı süt
4 su bardağı sıcak et ya da tavuk suyu (hazır et ya da tavuk bulyon da kullanabilirsiniz)
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kuru fesleğen
Ispanakların sadece yapraklarını kesip alın ve akan suyun altında iyice yıkadıktan sonra süzüp incecik doğrayın
Sarmısak, ıspanak yaprakları ve sıvıyağı orta boy bir tencereye koyup orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla sık sık karıştırarak 2-3 dakika kadar kavurun
Kavrulan ıspanak sulanacaktır
Üzerine hemen unu serpiştirip kavurmaya devam edin
Un ıspanağın suyunu alacaktır
Yaklaşık 1-2 dakika sonra unun kokusu çıkmış ve ıspanak suyunu çekmiş olacaktır
(Dibinin tutmamasına dikkat edin
) Sütü sürekli karıştırarak hemen tencereye aktarın
karıştırmaya hiç ara vermeden et ya da tavuk suyunu da hemen ilave edip karıştırın
Çorbayı, orta ısılı ateşte, sık sık karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin
Tuz ve karabiberi de serpiştirip karıştırmaya devam ederek 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın
Kırmızı pulbiber, nane ve fesleğen serpip sıcak sıcak servise sunun
(Çorbayı el blenderi yardımıyla çekip püre haline getirerek de servise sunabilirsiniz)
Not: Bu çorba hastalar ve çocuklar için çok yararlıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul