Konu
:
İftar İçin Yemek Tarifleri Fırında Domatesli Makarna Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İftar İçin Yemek Tarifleri Fırında Domatesli Makarna Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İftar İçin Yemek Tarifleri Fırında Domatesli Makarna Tarifi
İftar İçin Yemek Tarifleri Fırında Domatesli Makarna Tarifi
Malzemeler:
350 gr orta kalınlıkta makarna
16 bardak su
2 bardak süt
1 baş orta irilikte soğan
1 kahve fincanından çeyrek eksik un
3 iri domates
100 gr tuzsuz domates salçası
3 buçuk çorba kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
2 buçuk çorba kaşığı tereyağı
4 yumurta
1 buçuk bardak rendelenmiş kaşar peyniri veya gravyer peyniri
Yapılışı:
Bir tencereye suyla üç kaşık tuz konur, su kaynamaya başlayınca makarnalar kırılmadan tencereye atılır ve 15-20 dakika kadar haşlanır
Makarnalar ryice yumuşayınca, tencere ateşten indirilir
Bir süzgece boşaltılır üzerlerine birkaç kere su dökülür, süzülür
Sonra tekrar tencereye alınır ve üzerleri örtülünceye kadar soğuk su doldurulur ve 15 dakika bir kenarda dinlendirilir
Makarna dinlendirirken, bir tencereye ikibuçuk kaşık tereyağıyla ince kıyılmış soğan konur
Orta ateşte soğanlar hafifçe ölünceye kadar kavrulur
Soğanlar ölmeye başlayınca un katılır ve çabuk çabuk karıştırarak iki dakika daha kavurmaya devam edilir
Sonra yarım kaşık tuzla biber ilave edilir Ilık süt azar azar ve karıştıra karıştıra katılır
Hızlı hızlı karıştırılarak sekiz dakika pişirilir
Koyu bir muhallebi kıvamına gelince önceden hazırlanmış olan domates salçası buna katılır ve iyice karıştınkjıktan sonra soğumaması için çok hafif ateşte bırakılır
(Domatesin salçası şöyle hazırlanır: Domateslerin kabukları soyulur, çekirdekleri ayıklanır ve küçük küçük parçalara bölündükten sonra bir tencereye konur
Yarım çorba kaşığı yağla birlikte beş dakika kuvvetli ateşte pişirilir
)
Makarnalar sulan ryice süzüldükten sonra tencereye konup ateşe oturtulur
Üzerine sırasıyla birbuçuk bardak rendelenmiş pey-nir
hazırlanmış olan salça ve en sonra da bir kâsede beş-on defa çırpılmış yumurtalar katılır ve makarnalar salça, peynir ve yumurta iyice karıştırılır
Sonrada içi hafifçe yağlanmış yüksekçe ve 20-22 cm çapındaki bir tepsiye dökülür
Tepsi veya kalıp kızgın bir fırına konur ve salça katılaşıncaya kadar yani 40 dakika pişirilir
Fırından çıkarılan makarna 15 dakika dinlendirilir
Bir bıçakla tepsi yada kalıbın kenarları sıyrılır
Sonra kabın üstüne bir tabak konur ve kap ters çevrilerek makarna tabağa alınır ve servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul