Konu
:
Edınburgh Pudingi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Edınburgh Pudingi Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Edınburgh Pudingi Tarifi
Edınburgh Pudingi Tarifi
Malzemeler
1 tatlı kaşığı tereyağı
6 yumurta (sarıları ve akları ayrılmış)
1 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı saf bal (ısıtılmış)
120 gr (1 su bardağı) un (1 çay kaşığı kabartma tozuyla birlikte elenmiş)
120 gr ceviz içi (ince kesilmiş)
1/2 su bardağı krema (iyice çırpılmış)
Yapılışı
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (170°C) getirip ısıtınız
Bir tatlı kaşığı tereyağı ile iki litrelik sufle kalıbını hafifçe yağlayıp bir kenara bırakınız
Orta boy bir kasede yumurta sarılarını ve şekeri birlikte iyice çırpınız
Isıtılmış balı ekleyip iyice karıştırınız
Madeni bir kaşıkla önce unu, sonra ceviz içini ve kremayı her defasında iyice karıştırarak, ballı karışıma katınız
Başka bir kasede yumurta aklarını beyazlaşana kadar çırpınız
Madeni bir kaşıkla çırpılmış yumurta aklarını ballı karışıma ekleyip iyice karıştırınız
Karışımı sufle kalıbına yerleştirip fırına sürerek 40 dakika, sertleşip kabarıncaya kadar, pişiriniz
Pudingi fırından alınız
Biraz soğuyunca, bıçağı kalıbın iç kenarında çepeçevre gezdirerek pudingi sıcak bir servis tabağına ters çevirip hemen servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul