Konu
:
Elma Jölesi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Elma Jölesi Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elma Jölesi Tarifi
Elma Jölesi Tarifi
1 tatlı kaşığı rafine yağ
1,5 kg elma
1/2 su bardağı su
500 gr (2 su bardağı) şeker
2 çorba kaşığı limon suyu
125 gr (1/2 bardak) meyve şekerlemesi
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
250 gr (1 su bardağı) krem şanti
1 litrelik bir jöle kabını 1 tatlı kaşığı rafine yağla yağlayınız
Meyve şekerlemelerinden birazını süslemek için bir kenara ayırıp, geri kalanını doğrayarak bir kenara koyunuz
Büyük bir tencereye, su, şeker ve limon suyunu koyarak, orta ateşte, sürekli karıştırarak şekeri eritiniz
Şeker tamamen eriyince şurubu ateşten alınız
Elmaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarınız
Önce dörde bölüp sonra ince ince dilimleyiniz
Elmaları dilim dilim kestikçe, renk değiştirmemeleri için hazırladığınız şurubun içine atınız
Şurubun olduğu tencereyi yeniden harlı ateşe oturtup elmaların birbirine yapışmalarmı önlemek için sürekli karıştırarak, 20 dakika iyice kaynatınız
Tencereyi ateşten alıp, elde ettiğiniz elma özünü süzgeçten geçiriniz
İçine doğranmış karışık meyve şekerlemesi ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştırınız
Bu karışımı yağladığınız jöle kalıbına döküp buzdolabında en az 5 saat soğutunuz
Kalıbı buzdolabından alıp iç kenarında bir bıçağı çepeçevre gezdiriniz
Bir servis tabağını kalıbın üstüne koyup ters çevirerek jöleyi tabağa aktarınız
Ayırdığınız meyve şekerlemeleriyle süsleyerek krem şantiyiyle servis ediniz
Not: Bu tatlının tutması için jelatin gerekmez
Elmanın içindeki petkin maddesinin jöle yapıcı özelliği olduğundan kolaylıkla kalıp tutar
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul