Konu
:
Fırında Bademli Armut Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Bademli Armut Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Bademli Armut Tarifi
Fırında Bademli Armut Tarifi
Malzeme
1/4 bardak toz şeker
1/2 çay kasığı rendelenmiş
portakal
1 büyük
yumurta
nın akı
1/2 bardak dilimlenmiş
badem
1+1/4 bardak su
4 poşet çay
5 çay kaşığı kahverengi şeker
1 yemek kaşığı taze
portakal
suyu
4 çay kaşığı taze
limon
suyu
2 adet
armut
Hazırlanışı
Fırınınızı 150 dereceye ayarlayın
Yağlı kağıdı yağlayın
Küçük bir kap içinde şeker ve
portakal
ı karıştırın, kenara bırakın
Başka bir kap içinde
yumurta
akını köpürtene kadar çırpın ve
badem
leri ekleyin
Bademleri süzgeçten geçirin
Sonra şekere bulayın
Bademleri yağlı kağıdın üzerine yayın ve 10 dakika fırınlayın; karıştırın ve 5 dakika daha pişirin
Kızarana ve gevrek hale gelene kadar bu işleme devam edin
Daha sonra fırından çıkarın
Fırının sıcaklığını 230 dereceye çıkarın
Bu arada yağı ve suyu küçük bir tencereye
koyun
Ateşten aldığınız tencereye çay poşetlerini ekleyin; 10 dakika suda bırakın
Daha sonra çay poşetlerini, rengi suya çıkacak şekilde sıkın ve sudan alın
Çayın içine kahverengi şekeri,
portakal
suyunu ve 1 çay kaşığı
limon
suyunu ekleyip karıştırın, karışımı kenara
koyun
Armutların kabuklarını soyun
Uzunlamasına ikiye bölün ve ortasını çıkarın
Geri kalan 3 çay kaşığı
limon
suyuna bulayın
Armutları, kesilmiş parçaları aşağıya gelecek şekilde, ateşe dayanıklı ta
bakla
ra
koyun
Ta
bakla
rı da yağlı kağıt ile kapatın
Çaylı karışımı
armut
ların üzerine ve etrafına sürün
Yaklaşık 35 dakika fırında pişirin
Şekerlenmiş
badem
leri
armut
ların üzerine serpin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul