Konu
:
Armutlu Tart Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Armutlu Tart Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Armutlu Tart Tarifi
Armutlu Tart Tarifi
Hamur malzemesi:
200 gr
un
140 gr
tereyağı veya margarin
70 gr
pudra şekeri
1 adet yumurta sarısı
1/2 limon kabuğu rendesi
Üzerine:
6 adet armut
2 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı kıyılmış badem
Hazırlanışı:
Hamur açılan yere unla pudra şekerini eledikten sonra ortasını havuz gibi açın
Buraya bir yumurta sarısı ile sert haldeki yağı koyun
Limon kabuğu rendesini de katarak mıncıklarcasına yoğurarak bunu hamur haline getirin
Bu hamuru yağlı kağıda sararak buzdolabında yarım saat dinlendirin
Varım saat sonra hamuru merdane ile tart kalıbının üstüne bastırmak suretiyle döşeyin
Sonra kalıbın kenarlarından taşan fazla hamurlan kalıbın ağzı hizasından kesin
Armutların kabuklarını soyarak dilimleyin
Kararmamaları için üzerine limon suyu serpin
Armut dilimlerini tart hamurunun üzerine birbirinin üzerine gelecek şekilde dizin
Üstüne kıyılmış badem serpin
Kalıbı önceden ısıtılmış fırına sürerek 25 dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul