Yalnız Mesajı Göster

Bal Parmak Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bal Parmak Tatlısı Tarifi



Bal Parmak Tatlısı Tarifi

Malzemeler
2 yumurta
1 paket tereyağ veya margarin (yumuşamış)
1,5 paket kabartma tozu
4,5 su bardağı un
1/2 kase irmik
1/2 çay bardağı şeker

Şerbeti için;
3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1/2 limon suyu

Hamur yoğuracağımız kabın içine yumurtaları, oda sıcaklığında yumuşamış yağı, şekeri ilave edip yoğuralım Unu ve kabartma tozunu ilave ederek özlü bir hamur yoğuralım Hamurdan parmak inceliğinde 5'er cm lik çubuklar yapalım Hamurları irmiğin içinde yuvarlayarak yağlanmış fırın kabına dizelim Isıtılmış 190 ısılı fırında hamurların altı üstü pembeleşene dek pişirelim Ve fırından alır almaz üzerlerine önceden hazırlayıp iyice soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim
Şerbeti için: Tencereye şekeri, suyu, limon suyunu ilave ederek io dakika kaynatıp ateşten alalım

Alıntı Yaparak Cevapla