Konu
:
Bal Parmak Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Bal Parmak Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bal Parmak Tatlısı Tarifi
Bal Parmak Tatlısı Tarifi
Malzemeler
2 yumurta
1 paket tereyağ veya margarin (yumuşamış)
1,5 paket kabartma tozu
4,5 su bardağı un
1/2 kase irmik
1/2 çay bardağı şeker
Şerbeti için;
3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1/2 limon suyu
Hamur yoğuracağımız kabın içine yumurtaları, oda sıcaklığında yumuşamış yağı, şekeri ilave edip yoğuralım
Unu ve kabartma tozunu ilave ederek özlü bir hamur yoğuralım
Hamurdan parmak inceliğinde 5'er cm lik çubuklar yapalım
Hamurları irmiğin içinde yuvarlayarak yağlanmış fırın kabına dizelim Isıtılmış 190 ısılı fırında hamurların altı üstü pembeleşene dek pişirelim
Ve fırından alır almaz üzerlerine önceden hazırlayıp iyice soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim
Şerbeti için: Tencereye şekeri, suyu, limon suyunu ilave ederek io dakika kaynatıp ateşten alalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul