Yalnız Mesajı Göster

Meyveli Cheesecake Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meyveli Cheesecake Tarifi



Meyveli Cheesecake Tarifi

Malzemesi

- 2 paket ETİ Burçak Klasik Bisküvi
- 100 gr tereyağı

Krema için:

- 1 su bardağı vişne suyu
- 1 paket hazır vişne jölesi
- 250 gr taze kutu peynir
- 75 gr pudra şekeri
- 250 gr krem şanti
- 1 adet limon
- 1 çay kaşığı vanilya
- 5 yaprak beyaz jelatin
- 100 gr galeta unu
- 200 gr vişne
- 200 gr ahududu

Hazırlanışı

ETİ Burçak Klasik Bisküvi'leri ufalayın Bir tavada tereyağını eritip bisküvileri koyulaşana kadar kavurun 24 cm çapındaki kelepçeli kalıbın dibine dökün ve kaşıkla bastırarak düzeltin Meyveleri yıkayıp çekirdek ve saplarını ayıklayın Krema için kutu peynir, galeta unu ve pudra şekerini karıştırın Limonun kabuğunu rendeleyip vanilyaya katın Jelatini soğuk suda ıslatıp yumuşatın ve suyunu sıkıp bir tencereye alın Kısık ateşte karıştırarak erittikten sonra peynirli karışıma katın, iyice karıştırıp buzdolabında soğumaya bırakın Diğer tarafta krem şantiyi çırparak kar haline getirin ve kremaya katın Hazırladığınız karışımı bisküvilerin üzerine düzgün bir şekilde sürün Katılaşıncaya kadar buzdolabında beklettikten sonra üzerini meyvelerle süsleyin Jöleyi 1 su bardağı vişne suyunda eritin 30 dakika soğumaya bırakın Soğuduktan sonra cheesecake'in üzerine dökün ve soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla