Konu
:
Hamurlu Tel Kadayıf Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Hamurlu Tel Kadayıf Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamurlu Tel Kadayıf Tarifi
Hamurlu Tel Kadayıf Tarifi
250 gr tel kadayıf
Yarım paket margarin
Hamur:
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
Yeteri kadar un
1 fiske tuz
Şerbet:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 limon
Üzeri için:
1 adet yumurta
Önce şerbet hazırlanır, soğumaya bırakılır
Hamur malzemesi bir araya getirilerek kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır
Margarin eritilir ve ılıtılır, kadayıfa eklenir ve didiklenir
Hamur iki parçaya ayrılır
Merdaneyle servis tabağı büyüklüğünde açılır
Yüzeyine kadayıfın yarısı yayılır
Sanra sıkı olmayan bir rulo yapılır
Rulo baş parmak kalınlığında bıçakla kesilir ve yağlanmış tepsiye kesik kısım üzerine gelecek şekilde dizilir
Diğer hamur da aynı şekilde hazırlanır
Üzerlerine çırpılmış yumurta sürülür
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir
Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet gezdirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul