Yalnız Mesajı Göster

Halbur Hurması Tarifi ( Elazığ )

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Halbur Hurması Tarifi ( Elazığ )



Halbur Hurması Tarifi ( Elazığ )

Malzemeler
Yeteri kadar un
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı süt ve zeytinyağı
1 çay kaşığı karbonat ve tuz
2 çorba kaşığı şeker

YAPILIŞI:
1Malzemelerin hepsi karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır
2Hazırlanan hamur ceviz büyüklüğünde parçalara bölünerek üç parmağın ve halburun izi çıkacak şekilde yuvarlak şekle getirilir
3Bu şekle getirilen hamur bol ve kızgın yağda kızartılır ve önceden hazırlanan şurubun içerisine atılır
4Daha sonra servis tabağına alınıp isteğe bağlı olarak süslendikten sonra servis yapılır
5Şurubun Yapılışı:1 su bardağı şeker 1 su bardağı suya katılarak 10 dakika kadar kaynatılarak yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla