Konu
:
Parfenes Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Parfenes Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Parfenes Tarifi
Parfenes Tarifi
1 paket pötübör bisküvi
2 paket sade kremşanti
1 paket pınar labne
1 su bardağı damla çikolata
1,5 su bardağı süt
ŞURUBU İÇİN
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nescafe
2 tatlı kaşığı toz şeker
KROKANIN YAPILIŞI
3 yemek kaşığı toz şeker bir tavaya koyulur
karamel olana kadar eritilir
içine 1 su bardağı file fındık eklenir
tezgahın üzerine yağlı kağıt serilir
karışım ince bir tabaka halinde yağlı kağıdın üzerine dökülüp soğutulur
sütün içine 2 paket kremşanti katılıp iyice çırpılır
içine 1 paket pınar labne eklenerek karıştırılır
damla çikolata da eklenir
20 cm'lik dikdörtgen borcamın içine kremşantiden 2-3 kaşık sürülür
bisküviler teker teker şuruba batırılarak borcama 3 tane yanyana gelecek şekilde dizilir
tekrar üzerine kremşantiden sürülür bu şekilde bisküviler 3 kat olana kadar devam edilir en son kalan kremşanti ile üzeri kaplanır
üzerine fındıklı krokan kırılarak serpiştirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul