Yalnız Mesajı Göster

Parfenes Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Parfenes Tarifi



Parfenes Tarifi

1 paket pötübör bisküvi
2 paket sade kremşanti
1 paket pınar labne
1 su bardağı damla çikolata
1,5 su bardağı süt

ŞURUBU İÇİN
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nescafe
2 tatlı kaşığı toz şeker

KROKANIN YAPILIŞI
3 yemek kaşığı toz şeker bir tavaya koyulur
karamel olana kadar eritilir
içine 1 su bardağı file fındık eklenir
tezgahın üzerine yağlı kağıt serilir
karışım ince bir tabaka halinde yağlı kağıdın üzerine dökülüp soğutulur

sütün içine 2 paket kremşanti katılıp iyice çırpılır
içine 1 paket pınar labne eklenerek karıştırılır
damla çikolata da eklenir 20 cm'lik dikdörtgen borcamın içine kremşantiden 2-3 kaşık sürülür
bisküviler teker teker şuruba batırılarak borcama 3 tane yanyana gelecek şekilde dizilir
tekrar üzerine kremşantiden sürülür bu şekilde bisküviler 3 kat olana kadar devam edilir en son kalan kremşanti ile üzeri kaplanır
üzerine fındıklı krokan kırılarak serpiştirilir

Alıntı Yaparak Cevapla