Konu
:
Ballı Ve Meyveli Kaygana Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ballı Ve Meyveli Kaygana Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ballı Ve Meyveli Kaygana Tarifi
Ballı Ve Meyveli Kaygana Tarifi
MALZEMELER
2 su bardağı un
4 çorba kaşığı toz şeker
1 adet
şeftali
, doğranmış
1
5 su bardağı
süt
yarım paket tatlı mayası
yarım paket tereyağ (yada margarin)
3
yumurta
2 çorba kaşığı bal
1 çorbakaşığı
limon
suyu
bir su bardağı
çilek
(veya ahududu, böğürtlen vs
)
tuz
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Tüm meyveleri bal ve
limon
la karıştırıp bir süre dinlenmeye bırakın bu sırada kayganaları hazırlayın
Bir kaba mayayla birlikte unu ekleyip bir tutam tuz
koyun
Ortasına tozşekeri ve çırpılmış
yumurta
ları yerleştirin, un ilave edip karıştırın
Bir kerede
süt
ü ekleyin ve topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırın
Sonra karışımı 10 dakika dinlenmeye bırakın
Demir bir tavayı ısıtıp çatala geçirdiğiniz tereyağ ya da margarinle iyice yağlayın
Sonra hazırlanmış karışımdan birbirine temas etmeyecek şekilde 3 tatlı kaşığı
koyun
Kabarmaya başlayınca spatula yardımıyla çevirin
Karışımın tamamını bu şekilde kaygana haline getirin
Arzu ederseniz servis tabağına dizdiğiniz sıcak kayganaların üzerini ballı meyvelerle süsleyip, servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul