Konu
:
Ekmek Tatlısı Tarifi ( Galeta Tozundan )
Yalnız Mesajı Göster
Ekmek Tatlısı Tarifi ( Galeta Tozundan )
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ekmek Tatlısı Tarifi ( Galeta Tozundan )
Ekmek Tatlısı Tarifi ( Galeta Tozundan )
1 bardak galeta tozu
1 çay kaşığı karbonat
6 yumurta
1,5 bardak zeytinyağı
Şurubu için :
2 bardak su
2 bardak toz şeker
1 tatlı kaşığı limon
Tencereye şekeri, suyu ve limon suyunu koyup 9 - 10 dakika kaynatarak şurubu hazırlanır
Ocaktan indirilip soğumaya bırakılır
3 - 4 gün önceden incecik dilinip fırında iyice kızartılmış ekmekler havanda dövülerek toz haline getirilir
Bir tencereye yumurtalar kırılıp birkaç kez çırpılır
Sonra da bu toz haline getirilmiş ekmek içi ya da galeta tozuna karbonat ilâve edilir, karıştırılıp koyuca bir bulamaç haline getirilir
Bu bulamaçtan kaşık kaşık kızgın yağa atılır ve iki yanları da pembeleşinceye kadar orta ateşte kızartılır
Sonra da delikli bir kepçeyle yağları iyice süzdürülerek alınır, soğuk şuruba atılır
Tatlıyı çektikten sonra da bir tabağa alınır ve servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul