Yalnız Mesajı Göster

Karakuş Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karakuş Tatlısı Tarifi



Karakuş TatLısı Tarifi

Hamur İçin:
2 su bardağı un
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
1 adet yumurta
Tuz

Harcı işin:
1 su bardağı dövülmüş ceviz
2 tatlı kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı toz şeker
Şerbeti işin:
3 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu

HAZIRLANIŞI
Bir kapta un elenir, Ortasına zeytinyağı, sirke, yumurta ve tuz koyulup yoğrulur, Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir Hamur 45 dakika dinlendirilir, 6 parçaya bölünerek, çok ince yufkalar halinde tek tek açılır Açılan yufkaya ceviz, tarçın ve toz şeker karşımı serpilir Bir ucuna oklava koyulup, gevşek rulo şeklinde sarılır 10 cm uzunluğunda kesilir, İki yanı büzülerek kapatılır, Bol kızgın yağda kızartılır, Soğuk şuruba atılır, 1-2 dakika sonra çıkarılır, Hamur yumuşamadan yenir
Şerbettin hazırlanması:
Su, toz şeker ve limon suyu orta hararetli ateşte 8-10 dakika kaynatılıp soğumaya bırakılır

Alıntı Yaparak Cevapla