Konu
:
Portakallı Kalburabastı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Kalburabastı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Kalburabastı Tarifi
Portakallı Kalburabastı Tarifi
Hamur malzemeleri;
1 paket yumuşak margarin
3 su bardağı un
1 veya 2 kaşık yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
İçine;
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Şerbeti için;
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1/4 limonun suyu
Hamurun hazırlanması;
1 paket yumuşak margarin ile 3 su bardağı unu birbirine yedirin
Bu karışıma sırayla 1-2 kaşık yoğurt, 2 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 yumurta, 1 paket kabartma tozu ve portakal kabuğu rendesini ekleyerek hamur yapın
Bu hamurun üzerini bezle örterek 10 dakika dinlendirin
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın
Bu parçaları bir kevgirin üzerinde elinizle bastırarak avucunuzun ortası kadar açın
Hamurun içine 1 tatlı kaşığı ceviz koyun ve her iki ucunu birbirinin üzerine getirin
Kalburabastıları katlanan kısmı altta kalacak şekilde fırın tepsisine yağlayarak aralıklı olarak dizin
180 derecede 10-15 dakika pişirin
Sonra ısıyı 200 dereceye getirip üzerinin kızarmasını bekleyin
Üzerleri kızarınca fırından çıkarın
Sıcak tatlıların üzerine soğumuş şerbeti dökün
Şerbetin hazırlanması;
Suyu ve şekeri tencereye alın
Kaynamaya başladıkdan 10-15 dakika sonra çlimon suyunu ekleyin
Bir taşım daha kaynatıp soğutun
Portakal suyunu ilave edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul