Konu
:
Elmalı Floransa Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Elmalı Floransa Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elmalı Floransa Tatlısı Tarifi
Elmalı Floransa Tatlısı Tarifi
Harcı:
1 kg elma
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
125 gr (1/2 su bardağı) toz şeker
1 kahve kaşığı tarçın
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1/2 su bardağı elma suyu
1 kahve kaşığı hindistancevizi rendesi
1 kahve kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı pudra şekeri
Hamuru:
180 gr (1+1/4 su bardağı) un
1 çay kaşığı tuz
125 gr (8 çorba kaşığı) margarin
3-4 çorba kaşığı su
Elmaları soyup çekirdekli kısımlarını çıkarıp attıktan sonra dörde bölünüz
Orta boy bir tavada 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı hafif ateşte eritiniz
Elmaları ekleyip ara sıra karıştırarak, yumuşayıp renkleri hafif kahverengi olana kadar pişiriniz
Tavayı ateşten alıp fazla yağını süzünüz
Elmaların üstüne 125 gr (1/2 su bardağı) toz şekeri, tarçını ve limon kabuğu rendesini serpip iyice karıştırınız
Elmaları 20 cm derinliğinde toprak yada cam bir kaba koyup bir kenara bırakınız
Fırınınızı yüksek sıcaklığa (200°C) getirip ısıtınız
Hamuru yapmak için bir kaseye unu eleyip tuzu ekleyiniz
Margarini 2 eşit parçaya ayırıp bir parçasını una ekleyiniz
Un ve yağı parmaklarınızla taze ekmek içi kıvamını alıncaya kadar yoğurunuz
Bıçakla karıştırarak un-yağ karışımına su katıp, sıkıca bir hamur yapınız
Hamuru unlanmış bir tezgaha koyunuz
Ellerinizle bastırarak kare biçimi veriniz
Sonra uzunlamasına dikdörtgen biçiminde açınız
30 gr (2 çorba kaşığı) margarini hamurun üçte ikisine küçük parçalar halinde koyup, hamuru bohça gibi katlayınız
Kenarlarının, yapışması için merdane ile bastırınız
Hamuru ters döndürüp uzunlamasına yeniden açınız
30 gr (2 çorba kaşığı) margarini içine koyup hamuru 3'e katlayınız
Yeniden tersine döndürüp tekrar açınız
Hamuru yağlı kağıda sarıp 10 dakika buzdolabında dinlendiriniz
Hamuru buzdolabından alıp tekrar açınız
Üçe katlayıp hemen yuvarlak bir biçim veriniz
Sonra tart kalıbından biraz büyükçe açınız
Merdaneye sararak kalıba koyunuz
Kenarlardan taşan hamuru makasla kesip, çevresini parmaklarınızla bastırarak biçim veriniz
Kenarlardan makasla kestiğiniz hamura gül biçimi verip bunu ayrı olarak pişiriniz
Tartöleti 30 dakika, rengi altın sarısı olana kadar pişiriniz
Tart pişerken baharatlı elma suyunu hazırlayınız
Bunun için elma suyunu küçük bir tencereye koyunuz
Hindistancevizi rendesini, limon suyunu ve 1 çay kaşığı tarçını koyup ağır ateşte ısıtınız
Sonra 2 tatlı kaşığı toz şekeri ekleyip eriyene kadar karıştırınız
Elma suyunun tadına bakıp gerekirse biraz daha şeker koyunuz
Tart pişince fırından alıp ortasına küçük bir delik delerek baharatlı elma suyunu dökünüz
Deliğe ayrı pişirdiğiniz gülü yerleştiriniz
Üstüne pudra şekeri serpip sıcak olarak servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul