Yalnız Mesajı Göster

Padişah Lokması Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Padişah Lokması Tarifi



Padişah Lokması Tarifi

3/4 kahve fincanı tereyağı
5 kahve fincanı un
3 kahve fincanı ılık su
1/2 kahve kaşığı tuz
30 gr maya
Şurubu:
2 bardak su
2 bardak toz şeker
1 kaşık limon suyu
Kızartmak için:
1 bardak zeytinyağı

2 bardak su, toz şeker ve limon suyu bir tencereye konularak ateşe oturtulur Şeker, eriyene kadar karıştırılarak kaynatılır Sonra, koyuca bir şurup kıvamına gelinceye kadar onbeş dakika kaynatılır Ateşten alındıktan sonra iyice soğuması beklenir Yayvanca ve büyük bir kâseye unun üçte biri konur Ortasına bir çukur açılarak buraya bira mayası dökülür Maya bir kaşıkla karıştırılırken 3/4 fincan ılık su yavaş yavaş dökülür ve mayayla iyice karıştırılır Suyla karışmış mayaya kenarındaki unlar yavaş yavaş karıştırılarak hamur yapılır Hamurun yoğrulması bitince sıcak bir yerde yarım saat dinlendirilir
Hamur, iyice kabarınca oda ısısında yumuşamış tereyağı, geri kalan un, iki fincan ılık su ve tuz katılıp sulu ve özlü bir hamur durumuna getirinceye kadar yoğrulur Sıcakça bir yerde bir saat kadar bırakılır
Bir tavada zeytinyağı kızdırılır Kabarmış olan hamur, avuç içinde sıkılır ve avucun üstünden fırlayan hamur ıslak bir kaşıkla alınarak tavaya atılıp kızartılır Azıcık pembeleşince lokmalar tavadan alınıp yağları süzülür Bütün lokmalar bu şekilde biraz kızardıktan sonra birkaç partide ikinci kez kızartılırlar Bu kez lokmalar nar gibi kızarıncaya kadar tavada tutulurlar Sonra kevgirle alınarak şuruba atılırlar ve servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla