Konu
:
Padişah Lokması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Padişah Lokması Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Padişah Lokması Tarifi
Padişah Lokması Tarifi
3/4 kahve fincanı tereyağı
5 kahve fincanı un
3 kahve fincanı ılık su
1/2 kahve kaşığı tuz
30 gr maya
Şurubu:
2 bardak su
2 bardak toz şeker
1 kaşık limon suyu
Kızartmak için:
1 bardak zeytinyağı
2 bardak su, toz şeker ve limon suyu bir tencereye konularak ateşe oturtulur
Şeker, eriyene kadar karıştırılarak kaynatılır
Sonra, koyuca bir şurup kıvamına gelinceye kadar onbeş dakika kaynatılır
Ateşten alındıktan sonra iyice soğuması beklenir
Yayvanca ve büyük bir kâseye unun üçte biri konur
Ortasına bir çukur açılarak buraya bira mayası dökülür
Maya bir kaşıkla karıştırılırken 3/4 fincan ılık su yavaş yavaş dökülür ve mayayla iyice karıştırılır
Suyla karışmış mayaya kenarındaki unlar yavaş yavaş karıştırılarak hamur yapılır
Hamurun yoğrulması bitince sıcak bir yerde yarım saat dinlendirilir
Hamur, iyice kabarınca oda ısısında yumuşamış tereyağı, geri kalan un, iki fincan ılık su ve tuz katılıp sulu ve özlü bir hamur durumuna getirinceye kadar yoğrulur
Sıcakça bir yerde bir saat kadar bırakılır
Bir tavada zeytinyağı kızdırılır
Kabarmış olan hamur, avuç içinde sıkılır ve avucun üstünden fırlayan hamur ıslak bir kaşıkla alınarak tavaya atılıp kızartılır
Azıcık pembeleşince lokmalar tavadan alınıp yağları süzülür
Bütün lokmalar bu şekilde biraz kızardıktan sonra birkaç partide ikinci kez kızartılırlar
Bu kez lokmalar nar gibi kızarıncaya kadar tavada tutulurlar
Sonra kevgirle alınarak şuruba atılırlar ve servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul