10-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Linz Turtası Tarifi
400 gram un
300 gram Teremyağ veya Teremyağ
175 gram tozşeker
200 gram badem
250 gram ahududu veya frenk üzümü marmeladı
2 adet yumurta
1 adet limon veya portakal
1 tutam tarçın
1 fiske tuz
Porselen bir kaseye tozşekeri, oda sıcaklığında yumuşamış Teremyağını, bir yumurta ile bir yumurtanın sarısını, ve bir çimdik tuzu koyup, iyice karıştıralım
Kaynar suda bekletip, kabuklarını soyduğumuz bademleri robottan çekelim
Toz haline gelen bademlerin yarısını, elenmiş unu, tarçını, ve limon kabuğu rendesini de karışıma ilave edip, iyice yoğuralım
Hamur kıvama gelince rulo haline getirip, yağlı kağıda sardıktan sonra, buzdolabında 40-50 dakika kadar dinlendirelim
Dinlenen hamurdan limon büyüklüğünde bir parça ayırıp, kalan hamuru yanlarını ve dibini iyice yağlayıp, unladığımız turta kalıbına yanlarını ve dibini kaplayacak şekilde 2-3 mm kalınlığında elimizle bastırarak yayalım
Marmeladı, limon suyu ile karıştırıp, hamurun üzerine düzgünce yayalım
Kalan bademleri marmeladın üzerine serpiştirelim
Ayırdığımız hamurdan ister kafes kafes, istersek de başka şekillerde süslemeler yapıp, marmeladın üzerini kapayalım
Önceden ısıttığımız 180°C'li fırında altı ve üzeri kızarıncaya kadar pişirelim
Turtayı 1-2 dakika dinlendirdikten sonra kabında çıkartıp, dilimleyerek, soğuk olarak servis yapalım
Not: Bu turta tam anlamıyla bir Avusturya tatlısıdır Avusturyalılar, bu turtayı sabah ve ikindi kahvaltılarında çayla, sütle ve kahveyle yemekten çok hoşlanırlar
|
|
|