Yalnız Mesajı Göster

Linz Turtası Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Linz Turtası Tarifi



400 gram un

300 gram Teremyağ veya Teremyağ

175 gram tozşeker

200 gram badem

250 gram ahududu veya frenk üzümü marmeladı

2 adet yumurta

1 adet limon veya portakal

1 tutam tarçın

1 fiske tuz

Porselen bir kaseye tozşekeri, oda sıcaklığında yumuşamış Teremyağını, bir yumurta ile bir yumurtanın sarısını, ve bir çimdik tuzu koyup, iyice karıştıralım

Kaynar suda bekletip, kabuklarını soyduğumuz bademleri robottan çekelim

Toz haline gelen bademlerin yarısını, elenmiş unu, tarçını, ve limon kabuğu rendesini de karışıma ilave edip, iyice yoğuralım

Hamur kıvama gelince rulo haline getirip, yağlı kağıda sardıktan sonra, buzdolabında 40-50 dakika kadar dinlendirelim

Dinlenen hamurdan limon büyüklüğünde bir parça ayırıp, kalan hamuru yanlarını ve dibini iyice yağlayıp, unladığımız turta kalıbına yanlarını ve dibini kaplayacak şekilde 2-3 mm kalınlığında elimizle bastırarak yayalım

Marmeladı, limon suyu ile karıştırıp, hamurun üzerine düzgünce yayalım

Kalan bademleri marmeladın üzerine serpiştirelim

Ayırdığımız hamurdan ister kafes kafes, istersek de başka şekillerde süslemeler yapıp, marmeladın üzerini kapayalım

Önceden ısıttığımız 180°C'li fırında altı ve üzeri kızarıncaya kadar pişirelim

Turtayı 1-2 dakika dinlendirdikten sonra kabında çıkartıp, dilimleyerek, soğuk olarak servis yapalım

Not: Bu turta tam anlamıyla bir Avusturya tatlısıdır Avusturyalılar, bu turtayı sabah ve ikindi kahvaltılarında çayla, sütle ve kahveyle yemekten çok hoşlanırlar

Alıntı Yaparak Cevapla