Yalnız Mesajı Göster

Meyveli Galata Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meyveli Galata Tatlısı Tarifi



Meyveli Galata Tatlısı Tarifi

300 gr + 1 tatlı kaşığı margarin

180 gr (3/4 su bardağı) + 1 çorba kaşığı şeker

1 yumurtanın sarısı

240 gr (1+1/4 su bardağı) ince irmik yada pirinç unu

2 çorba kaşığı krema

Harcı:

250 gr (1 su bardağı) şeker

180 gr (1 su bardağı) çekilmiş badem

2 yumurta (hafif çırpılmış)

1 kahve kaşığı badem esansı

125 gr (1/2 su bardağı) krema

1 limonun kabuğu (rendelenmiş)

60 gr (1/3 su bardağı) kuru üzüm

60 gr (1/3 su bardağı) badem (kıyılmış)

Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız

20 cm çapında bir kek kalıbını bir tatlı kaşığı margarinle yağlayıp bir kenara bırakınız

Hamuru hazırlamak için, geri kalan 300 gr margarin ve 180 gr (3/4 su bardağı) şekeri geniş ve derin bir kapta, tahta bir kaşıkla ince ve pürtüksüz bir kıvama gelene kadar çırpınız

Kaba yumurta sarısını katınız Unu ve pirinç ununu (yada irmiği) ekleyip, kremayı katınız Karışımı pürtüksüz ve açılabilecek kıvama gelene kadar yoğurunuz Hamuru top yapıp mumlu kâğıda sararak, buzdolabında 30 dakika bekletiniz

Bu arada harcı hazırlamak için orta boy derin bir kaba şeker ve çekilmiş bademleri koyunuz Ortasını çukur yapıp, yumurtaları, badem esansını, kremayı ve limon kabuğu rendesini ekleyiniz Ellerinizle bu bademli karışımı sıvı hale getirene kadar karıştırıp, pürtüksüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurunuz Kuru üzüm ve bademleri ekleyerek bir kenara bırakınız

Hamuru buzdolabından alıp ikiye bölünüz Unlanmış hamur tahtasının üstünde unlanmış merdane ile 25 cm çapında, 0,5-1 cm inceliğinde açınız Hamuru merdanenin üstüne alarak, yağladığınız kek kabının üstüne yayınız Kabın dışına sarkan kısımlarını bıçakla düzeltiniz

Hazırladığınız harcı kaşıkla kalıptaki hamurun her tarafına iyice yayıp, bir kenara bırakınız

Geri kalan hamuru da aynı incelikte ve 20 cm çapında açıp merdanenin üstüne alarak kalıptaki harcın üstüne örtünüz Bıçakla fazlalıkları düzeltip, dışta kalan hamuru parmaklarınızla hafif hafif bastırarak kenarlarını kapatınız Hamurun üstünü çatalla hafifçe delerek, kalan bir çorba kaşığı şekeri serpiniz

Kek kabını fırında 40-45 dakika, kek kızarıp ele sert gelene kadar pişiriniz

Keki fırından alıp iyice soğuttuktan sonra, kalıptan çıkararak servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla