Konu
:
Kaşık Helvası Tarifi ( Şerbetli )
Yalnız Mesajı Göster
Kaşık Helvası Tarifi ( Şerbetli )
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaşık Helvası Tarifi ( Şerbetli )
Kaşık Helvası Tarifi ( Şerbetli )
Malzemeler:
500 gr
un
250 gr
margarin
1 kahve fincanı sıvı yağ
dolmalık fıstık
Şerbet için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yapılışı:
Eritilen yağa un ve fıstık konarak kısık ateşte kavurmaya başlanır
(Meyaneye gelinceye kadar un ve yağ kabarcıklar halinde ayrılır
) Kavrulur
Üzerine soğuk şurup dökülerek pişirilir
Söndürüldükten sonra suyunu çeken helvanın kapağı kapatılır
10 dakika dinlendirilir
Sonra yemek kaşığı yardımıyla kaşık kaşık muntazam bir şekilde servis tabağına dökülür
Not: Helvanız kıvamındaysa döküm anında kaşığınıza yapışmaz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul