Yalnız Mesajı Göster

Kaşık Helvası Tarifi ( Şerbetli )

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaşık Helvası Tarifi ( Şerbetli )



Kaşık Helvası Tarifi ( Şerbetli )

Malzemeler:
500 grun
250 gr margarin
1 kahve fincanı sıvı yağ
dolmalık fıstık

Şerbet için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Yapılışı:
Eritilen yağa un ve fıstık konarak kısık ateşte kavurmaya başlanır (Meyaneye gelinceye kadar un ve yağ kabarcıklar halinde ayrılır) Kavrulur Üzerine soğuk şurup dökülerek pişirilir Söndürüldükten sonra suyunu çeken helvanın kapağı kapatılır 10 dakika dinlendirilir Sonra yemek kaşığı yardımıyla kaşık kaşık muntazam bir şekilde servis tabağına dökülür

Not: Helvanız kıvamındaysa döküm anında kaşığınıza yapışmaz

Alıntı Yaparak Cevapla