Konu
:
Gül Reçeli Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Gül Reçeli Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gül Reçeli Tarifi
Gül Reçeli Tarifi
Kullanılacak Malzemeler
3 su bardağı dolusu kokulu (Isparta gülü) gül yaprağı
1,5 kg toz şeker
1 adet limon
1 su bardağı su
Hazırlanma Şekli
Gül yapraklarını yıkayın bir tencereye koyun
Üzerine bir su bardağı şeker dökün
Şekerle gül yapraklarını ovun
5 dakika öyle bırakın
Reçel yaptığınız tencereye alın
Kalan şekeri ilave edin
Bir su bardağı su koyun
Kısık ateşte pişirin
Oluşan köpükleri delikli bir kepçeyle alın
Olup olmadığını anlamak için bir kaşıkla alıp tabağa damlatın
Reçel suyu dağılmıyorsa olmuş demektir
Olmasından beş dakika önce limon suyu atın
Ateşten alıp kuru kavanozlara alıp soğutun
Sonra kavonozların kapaklarını örtün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul