Konu
:
Cennet Köşkü Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Cennet Köşkü Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cennet Köşkü Tarifi
Cennet köşkü tarifi
MALZEMELER=
Milföly Hamuru;
250 gr un ( 2 tepeleme su bardağı)
1/2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 bardak su
200 gr margarin
1/2 bardak un ( hamuru açmak için)
1 yumurta sarısı ( hamurun üstü için)
Şurubu;
2[IMG]http://www
********
com/images/smilies/smiliv
gif[/IMG]5 bardak tozşeker
1[IMG]http://www
********
com/images/smilies/smiliv
gif[/IMG]5 bardak su
1/4 limon
Süsü için;
1 bardak krem şanti
1 fincan kıyılmış yeşil fıstık
=HAZIRLANIŞI=
Yukarıdaki gereçlerle yarım ölçü yaprak hamuru ( milföy) hazırlayın
Hamuru 4 mm incelikte açıp uzatın
3 cm eninde uzun şeritler halinde
kesin
2 cm çapında ve 12 cm uzunluğunda içleri kağıtla doldurulmuş ve iki
başları kapalı- yağlı kağıttan silindirler hazırlayın
Kesilen hamurları[IMG]http://www
********
com/images/smilies/smiliv
gif[/IMG] bu
silindirlerin üzerine helis biçiminde döndürerek sarın
Fırın tepsisine
sıralayıp üstüne sulandırılmış yumurta sarısı sürün
4
Hamurları kızgın fırında pişirin; ortalarındaki kağıdı çıkartıp biraz daha
fırında bekletin
Sonra da soğuk şuruba atın
5
Tatlıları servis tabağına çıkartın; soğuduktan sonra içlerine krem şantiy
sıkın ve iki başlarına kıyılmış yeşil fıstık serpin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul