Yalnız Mesajı Göster

Cennet Köşkü Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cennet Köşkü Tarifi



Cennet köşkü tarifi

MALZEMELER=

Milföly Hamuru;
250 gr un ( 2 tepeleme su bardağı)
1/2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 bardak su
200 gr margarin
1/2 bardak un ( hamuru açmak için)
1 yumurta sarısı ( hamurun üstü için)
Şurubu;
2[IMG]http://www********com/images/smilies/smilivgif[/IMG]5 bardak tozşeker
1[IMG]http://www********com/images/smilies/smilivgif[/IMG]5 bardak su
1/4 limon
Süsü için;
1 bardak krem şanti
1 fincan kıyılmış yeşil fıstık

=HAZIRLANIŞI=

Yukarıdaki gereçlerle yarım ölçü yaprak hamuru ( milföy) hazırlayın
Hamuru 4 mm incelikte açıp uzatın 3 cm eninde uzun şeritler halinde
kesin

2 cm çapında ve 12 cm uzunluğunda içleri kağıtla doldurulmuş ve iki
başları kapalı- yağlı kağıttan silindirler hazırlayın Kesilen hamurları[IMG]http://www********com/images/smilies/smilivgif[/IMG] bu
silindirlerin üzerine helis biçiminde döndürerek sarın Fırın tepsisine
sıralayıp üstüne sulandırılmış yumurta sarısı sürün

4 Hamurları kızgın fırında pişirin; ortalarındaki kağıdı çıkartıp biraz daha
fırında bekletin Sonra da soğuk şuruba atın

5 Tatlıları servis tabağına çıkartın; soğuduktan sonra içlerine krem şantiy
sıkın ve iki başlarına kıyılmış yeşil fıstık serpin

Alıntı Yaparak Cevapla