10-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı Tart Tatin Tarifi
Elmalı Tart Tatin Tarifi
Malzemeler
200 gr un
50 gr toz şeker
1 çay kaşığı tuz
2 adet yumurtanın sarısı
100 gr veya 75 gr yağ (oda sıcaklığında yumuşamış olacak)
Ayrıca: 150 gr toz şeker (karamel yapmak için)
4 adet elma (yumuşak, tatlı golden yani sarı elma tercihimizdir)

Hazırlanışı
Derin bir karıştırma kabının içinde, unu, bir tutam tuz, 50 gr toz şeker, 2 yumurta sarısı ve 100 gr yumuşamış yağ ile yoğurun, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın, buzdolabında 30 dakika kadar bekletin
Öte yandan 150 gr toz şekeri kısık ateşte pişirin, karamel rengi oluncaya kadar hafifçe yakalın
Daha sonra içine 75 gr yağı ekleyip, altını söndürün
Öte yandan fırın kabının dibine karamelize olmuş şekeri dökün, üstüne dilim dilim ve kabuğu soyulmuş elmaları yerleştirin
En sonunda da üstüne hamuru yayın
Bir çatalla hamurda delikler oluşturun, 175 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirin
Fırından çıkarın ve ılınınca ters çevirerek servis yapın
Vanilyalı dondurma veya krem şanti ile de servis yapabilirsiniz
Afiyet olsuuun   
|
|
|