Konu
:
Bademli Sütlü İrmik Helvası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Sütlü İrmik Helvası Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Sütlü İrmik Helvası Tarifi
Bademli Sütlü İrmik Helvası Tarifi
Malzemesi:
2 su bardağı irmik
6-7 çorba kaşığı tereyağı veya kahvaltılık margarin
2 çorba kaşığı badem
4 su bardağı süt
2 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Sıcak suda bademler haşlanır, kabukları çıkarılır, yağ bir tencereye konulur, yağı ateşte erittikten sonra içerisine bademler atılır
Gayet hafif pembeleşinceye kadar, tahta bir kaşıkla yavaş yavaş karıştırılır ve irmik ilave edilir
Çok hafif ateşte, 40-45 dakika karıştırılarak kavrulur
Kaynar süt ilave edilir, vanilya da konarak bir iki kez karıştırılır
15 dakika kadar, soğuk olmayan bir yerde dinlenmeye bırakılır, sonra pudra şekeri ilave edilerek yine karıştırılır
Tekrar 10-15 dakika bekletildikten sonra servis tabağına alınır
Kaşığın tersi ile düzeltilip şekil verilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul