Konu
:
Kuru Kayısılı Tatlı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kuru Kayısılı Tatlı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuru Kayısılı Tatlı Tarifi
2 su bardağı un
1 çay bardağı süt
150 gram tereyağı
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı yoğurt
15 adet kuru kayısı
2 çorba kaşığı kayısı reçeli
Kuru kayısıları akşamdan suya yatırıp bekletin
Bir kabın içinde yumurtaları ve şekeri 3 dakika kadar çırpın
Bu karışım beyaz renk alınca üzerine yoğurt ve eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın
İçine kabartma tozu ve unu eleyip ilave edin
Yumuşak bir karışım olan bu harcı dikdörtgen kalıbın içine dökün
Üzerine yumuşamış ve taze görüm almış kuru kayısıları ikiye bölüp sırayla dizin
Tepsiyi 180 derecedeki fırında 25 dakika pişirip çıkartın
Sıcakken üzerine kayısı reçelini fırçayla sürün
Soğutup dilimlere ayırın
Servis yaparken üzerine fıstık serpebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul