Kuru Kayısılı Tatlı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuru Kayısılı Tatlı Tarifi2 su bardağı un 1 çay bardağı süt 150 gram tereyağı 2 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2 çorba kaşığı yoğurt 15 adet kuru kayısı 2 çorba kaşığı kayısı reçeli Kuru kayısıları akşamdan suya yatırıp bekletin Bir kabın içinde yumurtaları ve şekeri 3 dakika kadar çırpın Bu karışım beyaz renk alınca üzerine yoğurt ve eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın İçine kabartma tozu ve unu eleyip ilave edin Yumuşak bir karışım olan bu harcı dikdörtgen kalıbın içine dökün Üzerine yumuşamış ve taze görüm almış kuru kayısıları ikiye bölüp sırayla dizin Tepsiyi 180 derecedeki fırında 25 dakika pişirip çıkartın Sıcakken üzerine kayısı reçelini fırçayla sürün Soğutup dilimlere ayırın Servis yaparken üzerine fıstık serpebilirsiniz
|
|
|
|