10-29-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekonomik Pasta Tarifi
Ekonomik Pasta Tarifi
MALZEME:
10 çorba kaşığı toz şeker
10 çorba kaşığı un
10 yumurta
yarım paket vanilya
1 limonun rendelenmiş kabukları
Kremi için:
3 yumurta
3 çorba kaşığı un
6 çorba kaşığı toz şeker
yarım litre süt
HAZIRLANIŞI:
Yumurtalar bakır bir tencereye kırılır Üzerine şeker dökülür
Hafif ateş üzerinde, "koyu yoğurt" kıvamına gelinceye kadar çırpılır
Un, bir kaba elenir Üzerine,rendelenmiş limon kabukları ve vanilya konulur
Yağlanmış ve içine alüminyum folyo kâğıt döşenmiş yuvarlak pasta kalıbının yarısına kadar doldurulur
Önceden ısıtılmış, hafif hararetli fırında 45 dakika pişirilir
Soğuduktan sonra kalıptan çıkarılır ve istenilen büyüklükte ve şekillerde kesilir
Kremin hazırlanması:
Bir kaba yumurta, un ve şeker konulur
Üzerine, azar azar süt dökülür Sonra, iyice ezilir
Ateşe konur "Un çorbası" kıvamına gelinceye kadar kaynatılır Ara-sıra karıştırılır
Sonra ateşten indirilir, soğuması beklenir
Bu sırada, pastanın üzeri hafifçe ıslatılır Sonra, kesilen pastaların yüzeyine "krem" sürülür
Krem sürülen pastalar, üst üste konulur
Pastaların kenarları spatülle düzeltilir Her tarafına krem sürülür
Üzerine istenilen süsler yapılır
|
|
|
|