10-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayısılı Parfe Tarifi
Kayısılı Parfe Tarifi
Malzemeler:
- 1 paket bebe bisküvisi,
- 2 yemek kaşığı un,
- 1 su bardağı tozşeker,
- 200 gr margarin,
- 1 adet yumurta,
- 1/2 litre süt,
- 250 gr kuru kayısı,
- 1 su bardağı fındık
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı nişasta,
- 3 yemek kaşığı şeker,
- 4 yemek kaşığı kakao,
- 1,5 su bardağı su
Yapılışı:
Un, şeker ve yumurtayı bir tencereye koyup karıştırın Süt ilave ederek pişirin Ocaktan indirmeden yağ ilave ederek iyice karıştırıp ocaktan alın İçine bisküvileri kırarak karıştırın 2-3 saat suda bekletilmiş ve küçük doğranmış kayısıları ve iri dövülmüş fındık içlerini koyun Jelatin döşenmiş derin bir kaba boşaltın Buzdolabında 1 gece bekletin Sonra bir tabağa ters çevirin Sos malzemelerini karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin Ilınınca parfenin üzerine döküp servis yapın
Afiyet olsun
|
|
|