Konu
:
Fıstıklı Hulkum Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fıstıklı Hulkum Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fıstıklı Hulkum Tarifi
Fıstıklı Hulkum Tarifi
3 kilo şeker
300 gram ince nişasta
10 gram krimtartar
Su (kaldıracak kadar)
1 su bardağı şamfıstığı
Nişastayı soğuk su içinde ezerek ayran gibi yapmalıdır
Güzelce astardan süzdükten sonra iki parmak arasında yapışkan bir vaziyet gösteren şerbetin içine, azar azar dökerek ve kaşıkla karıştırıp yedirmelidir
Krimtartarı da katıp, iyice karıştırarak tam kıvama gelinceye kadar pişirmeli, pişmezden bir çeyrek vakit evvel toz haline getirilimiş şamfıstığı katmalıdır
Piştikten sonra ateşten alıp badem yağı ile yağlanmış bir tepsiye dökmeli ve soğuması için beklenmelidir
Soğuduktan sonra dilimlere kesilerek, yarısı şeker ve yarısı nişastadan ibaret toza atmalı ve her tarafını unlayıp bir kavanoz içinda saklamalıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul