Yalnız Mesajı Göster

İncirli Kemal Paşa Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İncirli Kemal Paşa Tarifi



İncirli Kemal Paşa Tarifi

1 su bardağı tuzsuz lor

8 adet kuru incir

1 su bardağı süt

1 paket tereyağı

1 çorb kaşığı pudra şekeri

1 paket kabartma tozu

Alabildiği kadar un

Şerbet için:

2,5 su bardağı şeker

3 su bardağı su

Yarım limon

İncir doğranır, süte yatırılır, bir gece bekletilir Ertesi günü şerbet kaynatılır, soğumaya bırakılır Yumuşak tereyağı, pudra şekeri, lor ve incir iyice karıştırılır Üzerine un ve kabartma tozu katılır Güzelce yoğrulur Sonra hamurdan misketten büyük, cevizden küçük parçalar alınır ve yuvarlanır Yağlanmış tepsiye dizilir 180 derece fırında kızarana kadar pişiirlir Fırından çıkar çıkmaz şerbet gezdirilir

Alıntı Yaparak Cevapla