Konu
:
Cevizli Tel Kadayıf Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Tel Kadayıf Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Tel Kadayıf Tarifi
Cevizli Tel Kadayıf Tarifi
Malzemeler
500 gram tel kadayıf
250 gram tereyağı
250 gram ceviz
Şerbeti için:
3 su bardağı tozşeker
Üç buçuk su bardağı su
Yarım limonun suyu
Servis için:
Kaymak
Yapılışı
Kadayıfı elinizle didikleyip, tel tel ayırın
Erittiğiniz tereyağından 3-4 çorba kaşığı alın ve fırın tepsisini yağlayın
Geri kalan tereyağını tel kadayıfla karıştırın
Kadayıfı ikiye ayırın
Yarısını yağlanmış fırın tepsisine yayın ve elinizle iyice bastırın
Üzerine dövülmüş cevizi serpin
Kalan kadayıfı cevizlerin üzerine döşeyin ve elinizle bastırın
Tatlının üzerine ağırlık koyup, 10-15 dakika bekletin
Önceden ısıtılmış 210 derece fırında 20 dakika pişirin
Diğer taraftan şerbeti için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın
Limon suyunu ekleyip, bir-iki taşım daha kaynatın ve soğumaya bırakın
Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin
Tatlı şerbeti çektikten sonra dilediğiniz şekilde kesin
Kaymakla birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul