Yalnız Mesajı Göster

Harput Köftesi Tarifi ( Elazığ )

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Harput Köftesi Tarifi ( Elazığ )



Harput Köftesi Tarifi ( Elazığ )

MALZEMELER:
1 kg yağsız kıyma
1 orta boy ince kıyılmış kuru soğan
et ölçüsünde ince bulgur
bir avuç yarma
1 yumurta
salça
tuz
baharat
isteğe bağlı maydonoz ve reyhan

YAPILIŞI:
Bütün malzemeler büyük bir leğene konulur
Et, soğan ve salça çiğköfte gibi yoğrulurDaha sonra yavaş yavaş bulgur yoğrularak ete dahil edilirYoğrulurken bulgurun yumuşaması için ara sıra su serpilir
Bulgur ve et dağılıncaya kadar yoğrulur
Fındıktan biraz büyük parçalar bölünür
Başparmakla işaret parmağı arasında sıkıştırılarak tek tek tencereye dökülür
Ayrıca bir tencerede kaynayan yağlı ve salçalı suya katılarak pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla