Konu
:
Uludağ Pastasi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Uludağ Pastasi Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Uludağ Pastasi Tarifi
Uludağ Pastasi Tarifi
Malzemesi:
1,5 kg
kestane
500 gr
toz şeker
500gr
krem şantiy
175 gr
pudra şekeri
75 gr
un
25 gr
yeşil fıstık
1 paket vanilya
3 adet yumurta
Hazırlanışı:
Üç adet yumurta akını katı kar haline getirin
75 gr
pudra şekeri, yumurta sarılarını ilâve edin
Biraz karıştırın
Unu ve vanilyayı koyun
Yavaşça karıştırıp içine kağıt yayılmış 20 cm
çapında düz bir kalıba boşaltın
Fırında pişirdikten sonra yuvarlak servis tabağına çıkarın
Biraz meyve suyu karıştırılmış şekerli su ile ıslatın
Kestanelerin kabuğunu soyun
Kaynar suda beş dakika bırakın
İnce kabuklarını da soyun
Üstünü geçecek şekildeki su ile ateşe koyun
Boşuna olarak iki parçaya bölün
Vanilya atın
Tahminen yarım çay fincanı suyu kalınca şeker atın
Şekerle de kaynatın
Ağdalaşınca alın
önceden hazırlanmış pandispanyanın üzerine seyrek telli bir eleğin tersinden tepe şeklinde geçirin
Krem şantiy ile üzerini süsleyin
Fıstık serperek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul