Yalnız Mesajı Göster

Uludağ Pastasi Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Uludağ Pastasi Tarifi



Uludağ Pastasi Tarifi

Malzemesi:
1,5 kg kestane
500 gr toz şeker
500gr krem şantiy
175 gr pudra şekeri
75 gr un
25 gr yeşil fıstık
1 paket vanilya
3 adet yumurta

Hazırlanışı:
Üç adet yumurta akını katı kar haline getirin 75 gr pudra şekeri, yumurta sarılarını ilâve edin Biraz karıştırın Unu ve vanilyayı koyun Yavaşça karıştırıp içine kağıt yayılmış 20 cm çapında düz bir kalıba boşaltın Fırında pişirdikten sonra yuvarlak servis tabağına çıkarın Biraz meyve suyu karıştırılmış şekerli su ile ıslatın Kestanelerin kabuğunu soyun Kaynar suda beş dakika bırakın İnce kabuklarını da soyun Üstünü geçecek şekildeki su ile ateşe koyun Boşuna olarak iki parçaya bölün Vanilya atın Tahminen yarım çay fincanı suyu kalınca şeker atın Şekerle de kaynatın Ağdalaşınca alın önceden hazırlanmış pandispanyanın üzerine seyrek telli bir eleğin tersinden tepe şeklinde geçirin Krem şantiy ile üzerini süsleyin Fıstık serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla