Yalnız Mesajı Göster

Kestaneli Rulo Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestaneli Rulo Tarifi



Kestaneli Rulo Tarifi

MALZEME:
8 yumurta
8 çorba kaşığı toz şeker
8 çorba kaşığı un
50 gram margarin
100 gram sütsüz çikolata
2 çorba kaşığı marmelat
1 çay kaşığı vanilya
1 limonun rendelenmiş kabukları

Püresi için:
Yarım kilogram kestane
8 çorba kaşığı pudra şekeri
1 kahve kaşığı vanilya

HAZIRLANIŞI:
Yumurtalar, bakır bir tencereye kırılır Üzerine şeker dökülür
Hafif ateş üzerinde, "koyu yoğurt" kıvamına gelinceye kadar çırpılır
Un, bir kaba elenir Üzerine vanilya ilave edilir İyice karıştırılır
Yumurtanın bulunduğu kaba boşaltılır Üzerine yağ ilave edilir İyice karıştırılır
Fırın tepsisi yağlanır İçine alüminyum folyo Kâğıt döşenir
Hazırlanan hamur, bir parmak kalınlığında ve düzgün bir şekilde yayılır
Önceden ısıtılmış, orta hararetli fırında 40 dakika pişirilir
Bu sırada; "Kestane Püresi" hazırlanır:
Kestanelerin dış kabukları soyulur ve bir tencereye doldurulur
Üzerine bol miktarda su konulup, kabukları soyulabilecek hale gelinceye kadar haşlanır
Ateşten alındıktan sonra, üzerine biraz soğuk su dökülür Sonra, kabukları soyulur
Kabukları soyulan kestaneler, kaşıkla veya elekten geçirilerek iyice ezilir
Üzerine pudra şekeri ve vanilya dökülüp, iyice karıştırılır
Hazırlanan "rulo" açılır Kestane püresi içine dökülüp, yayılır
Tekrar "rulo şeklinde kıvrılır
Üstüne mermelat sürülür
Sonra, üstüne çikolata rendelenir
İki ucundan kesildikten sonra servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla