Yalnız Mesajı Göster

Çikolata Soslu İspanyol Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çikolata Soslu İspanyol Tatlısı Tarifi



Çikolata Soslu İspanyol Tatlısı Tarifi

Malzemeler
6 su bardağı su
1/2 çay kaşığı tuz
50 gr tereyağı (bitkisel margarin de kullanabilirsiniz)
4 su bardağı irmik
3 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)

Şurubu için;
3 su bardağı su
2,5 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı
Su ve tereyağını orta boy çelik bir tencereye koyup, orta ısılı ateşin üzerine oturtun Tuzu da serpiştirdikten sonra kaynamasını bekleyin Su kaynamaya başlayınca ocağın altını iyice kısıp irmiği azar azar tencereye aktarın
Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak, irmik suyunu iyice çekinceye kadar, 1-2 dakika pişirin Hamur iyice katılaşıp kaşıkla çevrilmez hale gelince ocaktan alın ve tencereden çıkarıp bir başka çelik tencerenin içine koyun Böylece hamur çok daha çabuk soğuyacaktır
Soğuyan hamurun ortasını açarak yumurtaları tek tek kırın Hamuru kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar 1-2 dakika ama hafice yoğurun
Diğer taraftan, sıvıyağı derin bir kaba koyun Elinizi sıvıyağa batırarak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın Hamur parçalarının bazılarına parmak, bazılarına ise simit şekli verin Ya da vişne tanesi gibi yuvarlayın Orta boy bir tavaya bol miktarda sıvıyağ koyup kızdırın Yağ iyice kızınca ocağın altını hafifçe kısın Hazırladığınız hamurları, ılık yağda üzerleri sapsarı oluncaya kadar çevirerek kızartın
Diğer taraftan, şurubu hazırlamak için; su ve tozşekeri küçük bir tencerede karıştırın Orta ısılı ateşte kaynayıncaya kadar pişirin Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip, 2-3 dakika sonra ocaktan alın Soğumasını bekleyin En sonunda kızaran sıcak hamurları soğuk şurubun içine atın Şurubu çekmesi için 1 dakika kadar bekletip hemen şuruptan çıkartın bir servis tabağına dizin İsterseniz üzerine ince çekilmiş fındık ceviz serpiştirin Çikolata sos gezdirip servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla