Konu
:
Krem Şantili Çilek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Krem Şantili Çilek Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Krem Şantili Çilek Tarifi
Krem Şantili Çilek Tarifi
1/2 kg çilek
150 gr pudra şekeri
300 gr şantiy kreması
Ayıklanmış 500 gr
çilek içine bol su doldurulmuş büyükçe bir kaba atılarak beş dakika kadar bırakılır
Beş dakika sonra çileklerin suyu iyice süzülerek bunlar üç ya da dört kâseye bölünür
Sonra bu çilekler buzdolabında iki saat kadar soğumaya bırakılır
Eğer bunlar misafire çıkarılacak ise şampanya kadehine bölmek suretiyle soğumaya bırakılır
İki saat sonra kâseler dolaptan alınarak, çileklerin üstlerine, 150 gram pudra şekeri serpilir
Pudra şekerinin üstüne de 300 gram şantiy kreması eşit şekilde bölündükten sonra servis yapılır
Not: Misafire ikram edilecek ise, şantiy kreması ince ve süslü duylu bir sıkma torbasıyle çileklerin üstlerine sıkmak suretiyle bölünür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul