Konu
:
Taş Kadayıf Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Taş Kadayıf Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Taş Kadayıf Tarifi
Taş Kadayıf tarifi
İçin Malzemeler :
500 gr yassı kadayıf
300 gr dövülmüş ceviz ya da fıstık
2 çorba kaşığı toz şeker
Kızartmak için yeterince sıvı yağ
Üzeri için arzuya göre hindistan cevizi, fıstık
3 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Yarım limon suyu
Taş Kadayıf
Yemeğinin Hazırlanışı:
Kadayıfların aralarına birer tatlı kaşığı ceviz ve çay kaşığının ucuyla biraz da tozşeker konulur ve yarım ay şekli verilecek şekilde ve kenarları parmak uçlarıyla hafifçe bastırılarak yapıştırılır
2) Bir taraftan da şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır
3) Hazırlanan taş kadayıflar kızgın yağda kızartılır
Sıcak halde iken daha önceden hazırlanmış olan ve soğumuş olan şerbetin içine atlır
Şerbetini çeken tatlılar sıcak halde servis yapılr
kaynak:pişirelim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul