Yalnız Mesajı Göster

Taş Kadayıf Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taş Kadayıf Tarifi



Taş Kadayıf tarifi

İçin Malzemeler :
  • 500 gr yassı kadayıf
  • 300 gr dövülmüş ceviz ya da fıstık
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • Kızartmak için yeterince sıvı yağ
  • Üzeri için arzuya göre hindistan cevizi, fıstık
  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • Yarım limon suyu
Taş Kadayıf



Yemeğinin Hazırlanışı:

Kadayıfların aralarına birer tatlı kaşığı ceviz ve çay kaşığının ucuyla biraz da tozşeker konulur ve yarım ay şekli verilecek şekilde ve kenarları parmak uçlarıyla hafifçe bastırılarak yapıştırılır 2) Bir taraftan da şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır 3) Hazırlanan taş kadayıflar kızgın yağda kızartılır Sıcak halde iken daha önceden hazırlanmış olan ve soğumuş olan şerbetin içine atlır Şerbetini çeken tatlılar sıcak halde servis yapılr kaynak:pişirelim

Alıntı Yaparak Cevapla