Konu
:
Elmalı Güllaç Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Elmalı Güllaç Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elmalı Güllaç Tarifi
Elmalı Güllaç Tarifi
Malzemeler
8 yaprak güllaç
8 su b
süt
1 su b
toz şeker
3 çorba k
gül suyu
1 su b
pudra şekeri
1 çay b
hindistan cevizi
İÇ HARCI İÇİN:
yarım kg
elma
2 çorba k
toz şeker
SÜSLEMEK İÇİN:
yeşil fıstık
pirinç fındık
nar taneleri
HAZIRLANIŞI:
Elmaları soyun ve rendeleyin
Tencereye koyun ve 2 çorba kaşığı şekeri koyarak pişirin
Pişince soğumaya bırakın
Sütü tencereye alın
Şekeri ve gül suyunu ekleyerek elinizi yakmayacak kadar ısıtın
Tepsinin zeminine bir güllaç yaprağını yerleştirin
Üzerine bir kepçe süt dökün
4 kat bu şekilde devam edin
Soğuyan elmalı harcı içine yayın
Hindistan cevizi ve pudra şekeri serpin
Kalan dört katı da yerleştirirken her katın arasına pudra şekeri serpin
Süt dökün
En üst kata pudra şekeri serpin
Bir kepçe süt dökün
İyice sütünü çekince kalan sütü de üzerine dökün
Kalan pudra şekeri serpin ve çekmesini bekleyin
Üzerini süslemek için fıstık, fındık ve nar taneleriyle şekiller yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul