Konu
:
Marzipan Tarifi ( Şekerleme )
Yalnız Mesajı Göster
Marzipan Tarifi ( Şekerleme )
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Marzipan Tarifi ( Şekerleme )
Marzipan Tarifi ( Şekerleme )
500 gr (2 su bardağı) toz şeker
1/2 su bardağından biraz fazla su
kahve kaşığmın ucuyla kabartma tozu
360 gr (2 su bardağı) badem (çekilmiş)
2 yumurtanın akı (hafifçe çırpılmış)
1 kahve kaşığı badem esansı
90 gr (3/4 su bardağı) pudra şekeri
Şekeri ve suyu orta boy bir tencereye koyup, orta ateşte sürekli karıştırarak şekeri eritiniz
Ateşi yükseltip şurubu kaynatınız
Kabartma tozunu ekleyip şurubu, soğuk suya damlatıldığmda taneleri top halini alana kadar kaynatmaya devam ediniz
Tencereyi ateşten alınız
Şurubu, bir tahta kaşıkla 2-3 dakika çırpınız
Çekilmiş bademleri ekleyip iyice karıştırınız
Önce yumurta aklarını, sonra badem esansını katınız
Pudra şekerini, sürekli çırparak ekleyiniz
Marzipanı soğuk tezgaha döküp iki sofra bıçağıyla bir süre daha karıştırarak (Marzipan ılık ve elle işlenilebilir sertlikte olmalıdır) kullanınız
Not: Bu marzipan tarifi, özellikle meyve şekerlemelerinin yapımında kullanılır
(Meyveler biçimlendirilirken marzipan sertleşir ve meyveler kırılırsa, marzipanı yeniden ısıtıp, yumuşatmak gerekir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul