Yalnız Mesajı Göster

Ballı Armut Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ballı Armut Tatlısı Tarifi



Ballı Armut Tatlısı Tarifi

4 büyük sert armut (soyulmuş ve ortaları çıkarılmış)
1 çorba kaşığı + 1 tatlı kaşığı tereyağı
1/4 su bardağı limon suyu
120 gr (1/2 su bardağı) süzme bal
1 çay kaşığı toz tarçın
1 kahve kaşığı hindistancevizi rendesi

Fırınınızı önce orta sıcaklığa getirip (180°C) ısıtınız
Ateşe dayanıklı orta boy bir tabağı 1 tatlı kaşığı tereyağ ile yağlayınız Soyulmuş, ortası çıkarılıp ortadan yarıya kesilmiş armutları tabağa diziniz
Küçük bir tencerede, hafif ateşte, limon suyunu ve balı tahta kaşıkla karıştırarak, pürtüksüz olana kadar ısıtınız: Tarçın ve hindistancevizini ekleyip tencereyi ateşten alınız
Tenceredeki karışımı, armutların üstüne dökünüz Kalan tereyağı, küçük parçalara kesip, armutların üstüne bastırarak yerleştiriniz
Tabağı, fırına koyup 30-35 dakika, armutlar yumuşayıncaya kadar pişiriniz
Fırından çıkarıp sıcak olarak yada soğuduktan sonra servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla