Konu
:
Ballı Armut Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ballı Armut Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ballı Armut Tatlısı Tarifi
Ballı Armut Tatlısı Tarifi
4 büyük sert armut (soyulmuş ve ortaları çıkarılmış)
1 çorba kaşığı + 1 tatlı kaşığı tereyağı
1/4 su bardağı limon suyu
120 gr (1/2 su bardağı) süzme bal
1 çay kaşığı toz tarçın
1 kahve kaşığı hindistancevizi rendesi
Fırınınızı önce orta sıcaklığa getirip (180°C) ısıtınız
Ateşe dayanıklı orta boy bir tabağı 1 tatlı kaşığı tereyağ ile yağlayınız
Soyulmuş, ortası çıkarılıp ortadan yarıya kesilmiş armutları tabağa diziniz
Küçük bir tencerede, hafif ateşte, limon suyunu ve balı tahta kaşıkla karıştırarak, pürtüksüz olana kadar ısıtınız: Tarçın ve hindistancevizini ekleyip tencereyi ateşten alınız
Tenceredeki karışımı, armutların üstüne dökünüz
Kalan tereyağı, küçük parçalara kesip, armutların üstüne bastırarak yerleştiriniz
Tabağı, fırına koyup 30-35 dakika, armutlar yumuşayıncaya kadar pişiriniz
Fırından çıkarıp sıcak olarak yada soğuduktan sonra servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul