Konu
:
Meyveli Parfe Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Meyveli Parfe Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Meyveli Parfe Tarifi
Meyveli Parfe Tarifi
Malzeme:
125 gr beyaz çikolata
125 gr krema
1 çay bardağı süt
1 kahve fincanı toz şeker
1 adet yumurta
1/4 yaprak jelatin
25 gr kuru meyve
kaymaklı dondurma
Sosu İçin :
250 gr frambuaz
250 gr toz şeker
Süslemek için :
450 gr toz şeker
5 kahve fincanı Bizim Mutfak Un
230 gr Teremyağ
250 gr badem
1 çorba kaşığı Haşhaş tohumu
Süt ve kremayı birlikte bir tencereye alıp kaynatın
Yumurtanın sarısını ve tozşekeri bir kasede çırptıktan sonra kaynayan süt ve krema karışımına karıştırarak yedirin
Süzgeçten geçirerek bir tencereye alın
Koyulaşana kadar pişirin
Yaprak jelatini ılık suda yumuşayana kadar bekletin
Tenceredeki karışıma jelatini ilave edin ve karıştırarak tekrar kaynatın
Kıvama gelince ateşten alın ve beyaz çikolatayı parçalayarak içine karıştırın
Kuru meyveleri de ilave ettikten sonra kalıplara doldurun
Buzdolabında soğutun
Frambuaz sos için frambuazların üzerine tozşekeri döküp bekletin
Frambuazlar suyunu verdikten sonra 5 dakika kaynatın
Mutfak robotundan geçirip soğumaya bırakın
Kıtır bisküvi için tozşeker, un ve Teremyağ'ı hamur yoğurma kabında yoğurun
Kıvama gelince şeker, haşhaş tohumu ve toz bademi ilave edin
2-3 dakika daha yoğurun
Buzdolabında 15 dakika kadar bekletin
Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar elde edin
Her parçayı çok ince açın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 18 dakika kızartın
Fırından aldıktan sonra bardak yardımıyla istediğiniz şekli verip kurumaya bırakın
Parfeyi bademli kıtırların içine aldıktan sonra servis tabağına yerleştirin
Frambuaz sos ve kaymaklı dondurma ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul