Konu
:
Padişah Helvası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Padişah Helvası Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Padişah Helvası Tarifi
Padişah Helvası Tarifi
Malzemeler,
2 su bardağı un
2 su bardağı nişasta
2 su bardağı pirinç unu
8 su bardağı toz şeker
6 su bardağı süt
300 gr tereyağ
8-10 adet iç ceviz
Hazırlanışı,
Unu, nişastayı ve pirinç ununu bir tencerede kısık ateşte yağsız olarak rengi
sararana kadar kavurun
Rengi sararınca tereyağını ekleyip karıştırarak eriyip eşit olarak dağılmasını
sağlayın
Şeker ile sütü ayrı bir yerde kaynatın ve bu karışımın üzerine dökün
İyice karıştırıp tencerenin kapağını kapatarak hemen ocaktan alın
15 dakika dinlendirin
Sonra kepçenin tersi ile ezerek servis tabağına alın
Arzuya göre iç ceviz ile süsleyerek servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul