Konu
:
Per Konde Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Per Konde Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Per Konde Tarifi
150 gr
kırık pirinç
1 lt
süt (4 su bardağı)
100 gr
tozşeke
2 çay kaşığı vanilin
8 adet komposto armut yarımı
16 adet kiraz şekeri
250 gr
kayısı marmelatı (ılındırılmış)
Pirinci ayıklayıp yıkayın ve süzdürün
Sütü, pirinci, şekeri ve vanilini bir tencereye koyup, karıştırarak bir taşım kaynatın
Ateşi kısıp, pirinçleri iyice yumuşayıncaya kadar pişirin
Pirinçler piştikten sonra tencereyi ateşten alıp bir kenarda soğumaya bırakın
Porsiyonluk 8 muhallebi kâsesinin 1/4'ünü tenceredeki malzeme ile doldurun
Üzerlerine birer tane komposto armut yarımı yerleştirin
Armut yarımının iki yanına birer kiraz şekeri koyun
Ilındırılmış marmelatı, 2 - 3 çorba kaşığı sıcak su ekleyip çırparak inceltin
Ilık marmelat ile kâselerin üzerini tamamlayıp, buzdolabında soğutarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul