Yalnız Mesajı Göster

Per Konde Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Per Konde Tarifi



150 gr kırık pirinç

1 lt süt (4 su bardağı)

100 gr tozşeke

2 çay kaşığı vanilin

8 adet komposto armut yarımı

16 adet kiraz şekeri

250 gr kayısı marmelatı (ılındırılmış)

Pirinci ayıklayıp yıkayın ve süzdürün Sütü, pirinci, şekeri ve vanilini bir tencereye koyup, karıştırarak bir taşım kaynatın Ateşi kısıp, pirinçleri iyice yumuşayıncaya kadar pişirin Pirinçler piştikten sonra tencereyi ateşten alıp bir kenarda soğumaya bırakın

Porsiyonluk 8 muhallebi kâsesinin 1/4'ünü tenceredeki malzeme ile doldurun Üzerlerine birer tane komposto armut yarımı yerleştirin Armut yarımının iki yanına birer kiraz şekeri koyun

Ilındırılmış marmelatı, 2 - 3 çorba kaşığı sıcak su ekleyip çırparak inceltin Ilık marmelat ile kâselerin üzerini tamamlayıp, buzdolabında soğutarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla