Konu
:
Tost Ekmeği Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tost Ekmeği Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tost Ekmeği Tatlısı Tarifi
12 adet tost ekmeği
1/2 kg süt
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
5 yemek kaşığı un
1 adet yumurtanın sarısı
5 su bardağı su
1 su bardağı şeker
4 damla limon suyu
3 yemek kaşığı un
2 çay bardağı su
1 adet portakal/limon kabuğu rendesi
1- Bir tarafta 1,5 su bardağı su ve 1 su bardağı şekerle koyu bir şerbet yapın
İndirirken içine 3-4 damla limon suyu ilave edin
Soğumaya bırakın
2- Bir tencerenin içine süt, un, şeker, yumurta sarısı ve ince portakal veya limon kabuğu rendesini koyun
Çırpıcıyla karıştırın
Topak kalmasın
Ocağın üstüne alın
Karıştırarak koyu bir muhallebi elde edin
Çok koyu olmalı muhallebi
İndirirken vanilya ekleyin
3- Tost ekmeklerinin kenarlarını bıçakla kesin
İç kısmını bir merdane yardımıyla açın
İnceltin
İçine bir yemek kaşığı muhallebiden koyun ve rulo haline getirin
bir tabağa dizin
4- 3 yemek kaşığı un ve 2 çay bardağı suyu çırpın
Ruloları daldırıp çıkarın
5- Ruloları tamamen kaplayacak şekilde bir tencerenin içine yağ koyun ve kızdırın
Kızgın yağın içine sosa batırdığınız ruloları atın ve kızartın
Yağdan çıkardığınız ruloları bir havlunun üstüne alın
1 dakika beklettikten sonra soğumuş, ılımış şerbetin içine atın
Şerbeti çekince servis tabağına alın ve üstünü krem şantiyle süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul