Konu
:
Tahinli Cevizli Bursa Lokumu Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tahinli Cevizli Bursa Lokumu Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tahinli Cevizli Bursa Lokumu Tarifi
Tahinli Cevizli Bursa Lokumu Tarifi
Hamuru için:
1 adet yumurta
20 gram yaş maya
1 çorba kaşığı şeker
1 tutam tuz
2 çorba kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı mahlep
Aldığı kadar un
İçi için
1, 5 su bardağı tahin
1 su bardağı seker
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Öncelikle hamuru için ılık süt ve tereyağını karıştırın
İçine maya, şeker, yumurta, mahlep ve aldığı kadar unu yavaş yavaş ekleyip çok yumuşak bir hamur yapın
Hamurun üzerini kapatıp oda sıcaklığında 1 saat mayalanmaya bırakın
Sonra hamuru unlanmış tezgâhta merdane yardımıyla açın
Üzeri için gereken tüm malzemeyi iyice karıştırıp, hamurun üzerine her tarafını kaplayacak şekilde bastırarak yayın
3 parmak eninde dilimler kesip dilimlerin bir ucundan sarmaya başlayın
4 kat olunca kesip, unlanmış tepsiye koyun
Tüm hamurları bu şekilde hazırlayıp tepside 10 dakika daha bekletin ve 190 derecedeki, önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul