Konu
:
Meyveli Lokma Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Meyveli Lokma Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Meyveli Lokma Tarifi
Meyveli Lokma Tarifi
Lokma Hamuru:
300 gr
un
20 gr
maya
60 gr
tereyağı
30 gr
pudra şekeri
3 yumurta sarısı
1 kahve kaşığı tuz
125 gr
ılık süt
1/2 rende limon kabuğu
içinin meyvesi:
150 gr
koyu kayısı marmelatı
Kızartmak için:
750 gr
yağ
Üzerine serpmek için:
250 gr
pudra şekeri veya 500 gr
bal
Sütü bir kaba koyup, pudra şekeri ve mayayı ilâve ederek eziniz
Unun yarısını ilâve edip karıştırdıktan sonra kalan unu, tuzu ve limon kabuğunu kenarlarına serpip mayalanması için ağzını kapatarak 10 dakika dinlendiriniz
Sonra tereyağı ve yumurta sarısını ilâve ederek 4-5 dakika elinizle ibrişim sarar gibi tek elinizle çarpa çarpa yoğurunuz ve kapağını kapatarak 10 dakika daha dinlendiriniz
Sonra bir merdane ile bir mermerin üzerinde 1 santim kalınlığında hamur açıp bir kalıp veya bir su bardağı ile 5 santim kalınlığında hamur açıp bir kalıp veya bir su bardağı ile 5 santim kutrunda hamuru yuvarlak kesiniz ve tam ortasına bir büyük çay kaşığı marmalat koyunuz, hamurların kenarlarını marmelâtın üzerine bastırmadan kapatıp yapışmaması için çimdikliyerek sıkınız
Hamurları bir peçetenin üzerine bir tepsiye kapattığınız kısmı alta getirerek diziniz, 15 dakika mayalanması için bekletip sonra ortadan kızgın yağda 3 daki-da bir tarafını 3 dakika öbür tarafını kızartıp bir tabağa yağsızca çıkarınız
Arzu ettiğiniz zaman üzerine pudra şekeri serperek servis yapınız
Arzu eden bala bulayıp yiyebilir
Not: Her türlü meyve marmalatından olur, yalnız sulu olmaması lâzımdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul