Yalnız Mesajı Göster

Burma Tel Kadayıf Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Burma Tel Kadayıf Tarifi



1 Kilo çiğ burma kadayıf
600 gr eritilmiş tereyağı
1 Kilo öğütülmüş fıstık içi
1 Çorba kaşığı pekmez
Şerbeti için :
6 Su bardağı su
3 Kilo tozşeker

Hazırlanışı
  • Kadayıf için 100 eritilmiş tereyağını ve pekmezi karıştırıp, tepsiye sürün
  • Çiğ burma kadayıfı düz bir zeminde açın
  • Ortasına boydan boya fıstık içi serpin
  • Bir ucundan tutun bükerek sarın ve tepsiye yerleştirin
  • Üzerine kalan erimiş tereyağını dökün
  • Önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana dek pişirin
  • Sonra kadayıfı tersyüz edin
  • Diğer yüzünü de kızarana dek pişirin
  • Bu arada şekeri ve suyu bir tencerede karıştırın
  • Şurup kıvamına gelene dek kaynatın
  • Burma kadayıf ılındığında sıcak şerbeti üzerinde gezdirin
  • Şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla