Konu
:
Burma Tel Kadayıf Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Burma Tel Kadayıf Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Burma Tel Kadayıf Tarifi
1 Kilo çiğ burma kadayıf
600 gr eritilmiş tereyağı
1 Kilo öğütülmüş fıstık içi
1 Çorba kaşığı pekmez
Şerbeti için :
6 Su bardağı su
3 Kilo tozşeker
Hazırlanışı
Kadayıf için 100 eritilmiş tereyağını ve pekmezi karıştırıp, tepsiye sürün
Çiğ burma kadayıfı düz bir zeminde açın
Ortasına boydan boya fıstık içi serpin
Bir ucundan tutun bükerek sarın ve tepsiye yerleştirin
Üzerine kalan erimiş tereyağını dökün
Önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana dek pişirin
Sonra kadayıfı tersyüz edin
Diğer yüzünü de kızarana dek pişirin
Bu arada şekeri ve suyu bir tencerede karıştırın
Şurup kıvamına gelene dek kaynatın
Burma kadayıf ılındığında sıcak şerbeti üzerinde gezdirin
Şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul