Konu
:
Kayısılı Alt Üst Keki Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kayısılı Alt Üst Keki Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısılı Alt Üst Keki Tarifi
Kayısılı Alt Üst Keki Tarifi
150 gr (10 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı süzme bal
450 gr kayısı (ortalarından ikiye bölünüp çekirdekleri atılmış)
125 gr (1/2 su bardağı) toz şeker
2 yumurta
180 gr (1+1/2 su bardağı) un
1+1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
3 çorba kaşığı süt
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız
Bir tatlı kaşığı yağla, yuvarlak kek kabının dibini ve kenarlarını yağlayınız
Kalan yağdan 2 çorba kaşığını ufak ufak kesip, kabın dibine yayarak balı kaba gezdiriniz
Kayısıları, kesilmiş yanları üste gelecek biçimde balın üstüne dizerek, kek kalıbını bir kenara bırakınız
Orta boy bir kasede geri kalan 8 çorba kaşığı yağı, tahta kaşıkla kremamsı olana kadar çırpınız
Şekeri ekleyip, hafif ve köpük köpük kıvama gelene kadar çırpmaya devam ediniz
Yumurtaları teker teker ekleyip iyice karışana kadar karıştırınız
Büyük bir kaşıkla un ve kabartma tozunu ekleyip, iyice karıştırdıktan sonra sütü boşaltınız
Hazırladığınız bu karışımı kaşıkla kek kabına döşeyip, üstünü kaşığın tersiyle düzeltiniz
Kek kabını fırına sürüp 1 saat, kek kızarıp ortasına sokulan bir şiş temiz ve kuru çıkana kadar pişiriniz
Kalıbı fırından çıkarıp 5 dakika beklettikten sonra iç kenarında çepeçevre bıçak gezdirerek keki serbestleştiriniz
Kabın üstüne bir servis tabağı kapatıp ters yüz ediniz
(Kekin kolayca çıkması gerekir
)
Kekinizi hemen yada iyice soğuduktan sonra servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul