Konu
:
Şeftali Çiçeği
Yalnız Mesajı Göster
Şeftali Çiçeği
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şeftali Çiçeği
Şeftali Çiçeği
Malzemeler:
Pandispanya:
1 paket Un
3 yumurta
7-8 yemek kaşığı su
Krema:
1 paket Pasta Kreması
300 ml (1,5 su bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt
1 adet orta boy şeftali
50 g (yarım su bardağı) badem kırığı
Üzeri için:
3 adet orta boy şeftali
1 poşet Tartjöle
2 yemek kaşığı toz şeker
250 ml (2,5 çay bardağı) su
2-3 yemek kaşığı Antep fıstığı
Hazırlanışı:
Pandispanya unu yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın
Pişirme kağıdı serilmiş 26 cm çapındaki kalıba yayın ve pişirin
Pişirme ayarları:
Turbo Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Elektrikli Mini / Midi Fırın: 150°C / 170°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme Süresi: Yaklaşık 35-45 dakika
Fırından çıkartıp soğutun
Pandispanyayı kalıptan çıkartıp pişirme kağıdını ayırın
Daha sonra enlemesine ikiye kesin
1 adet şeftalinin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın
Pasta kremasını soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın
Pandispanyanın ilk katını servis tabağına alın, üzerine bir miktar pasta kreması sürün, küp şeftalileri sıralayın ve bademleri serpin
İkinci kat pandispanyanın iç yüzeyine ince bir tabaka pasta kreması sürün ve diğer pandispanyanın üzerine kapatın
Kalan pasta kreması ile pastayı kaplayın ve süsleyin
Pastayı buzdolabında 1 saat bekletin
3 adet şeftaliyi yıkayıp kurulayın, keskin bir bıçak ile ince dilimleyin
Bu dilimleri pastanın üzerine, dıştan içe doğru çiçek şeklinde sıralayın
Tartjöleyi 2 yemek kaşığı toz şeker ile karıştırın
Suyu ilave edip karıştırarak pişirin
Kaynamaya başladığında 1 dakika daha pişirmeye devam edin ve ocaktan alın
1 dakika kadar soğutup kaşık yardımı ile şeftalilerin üzerine yayın
Antep fıstığı ile süsleyip buzdolabında bekletin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul